Speciale corona-optredens van Wytske Bouwma

“Fantastisch om dit te kunnen doen voor deze mensen.” Wytske Bouwma gaf de afgelopen tijd mini-optredens om corona-eenzaamheid in verzorgings- en verpleeghuizen tegen te gaan. Om deze optredens te kunnen geven, ontving Wytske een donatie van SDGFH.

Net als Sander Metz (van Muziek met Sander) en muzikant Reinout Weima, ging Wytske er in Friesland op uit om deze mini-concerten te geven. “Fijn op deze manier mijn steentje te kunnen bijdragen. Ik zal het jammer vinden wanneer de optredens achter de rug zijn.” Wytske doet kort verslag van haar bevindingen:

“Op vrijdag 10 april doe ik Zorgcentrum het Bildt aan in Sint Annaparochie. Ik word hier heel hartelijk ontvangen. Het is een grote instelling waar ik op 4 verschillende plaatsen heb staan zingen om iedereen te kunnen bereiken. Daardoor duurde het optreden meer dan een uur. De bewoners vonden het prachtig.

“Ik bezocht op maandag 13 april het Sa Leuk Hûs in Gytsjerk. Het is een stuk frisser dan de dagen ervoor, maar alle bewoners stonden buiten. Omdat het een kleine instelling is, kon ik op één plek blijven staan (op het terras) en was ik er een uurtje. De mensen hebben enorm genoten.

In Sneek was ik te gast bij het Skûlplak (zelfstandig wonen, Patyna) en het Leger des Heils. Wat is dit toch fantastisch om te doen. Zowel alle bewoners als alle medewerkers zijn iedere keer zó blij en dankbaar, dat ik ook iedere keer weer na zit te genieten met de filmpjes die ik krijg toegestuurd.”

Lees over onze projecten in binnen- en buitenland.