Samen zingen en dansen met Dirk Scheele

Kinderpopster Dirk Scheele gaf tijdens de corona-lockdown speciale buitenoptredens voor mensen met een beperking. Een prachtig initiatief in het tegengaan van corona-eenzaamheid dat SDGFH van harte steunde.

Normaal gesproken maakt Dirk Scheele vrolijke kinderliedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Met zijn shows toert hij al meer dan 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België, is dagelijks te zien op Nickelodeon en heeft een YouTube-kanaal met meer dan 40.000 abonnees. Maar hij begon ooit muziektherapeut voor kinderen met een beperking. Voor hen schreef hij zijn eerste kinderliedjes. En zo ging hij tijdens de corona-lockdown terug naar zijn roots. Hij gaf optredens bij instellingen voor mensen met een beperking, onder andere bij zorggroep ’s Heeren Loo in Ermelo en expertisecentrum Kempenhaeghe in Heeze (zie de onderstaande foto’s).

Heel bijzonder en fijn dat ik op deze manier weer heb kunnen optreden en op een veilige manier contact kon hebben met mijn publiek”, aldus Dirk. Hij merkte dat mensen erg genoten van dit soort optredens in een tijd waarin weinig mocht. “En ik genoot net zo hard mee van hun enthousiasme.” Bijzonder vond hij het ook om als één van de weinigen het terrein op te mogen om bewoners op te vrolijken met zijn liedjes. “Het gaf me ontzettend veel energie als muziektherapeut om langs de instellingen te gaan om samen te zingen en te dansen!”

Lees over onze projecten in binnen- en buitenland.