De leukste Koningsdag was…

Speciaal voor Koningsdag maakte Jill een ‘koninklijke’ briefkaart met de vraag: wat was uw leukste Koninginne- of Koningsdag tot nu toe?

Met deze actie kun je iemand die je dierbaar is – je (groot)ouders of misschien die lieve oude buurvrouw – opvrolijken. Kleur de tekeningetjes op de briefkaart in en laat de vraag (of vragen) invullen door die dierbare. Op deze manier proberen we eenzaamheid onder de ouderen te voorkomen, en tegen te gaan. Want juist nu is het belangrijk er voor elkaar te zijn. Presentatrice en illustratrice  Jill Schirnhofer maakt daarom iedere week een nieuwe briefkaart, die je op deze website kunt downloaden.

Zo werkt het:

  • Download de ‘koninklijke’ briefkaart en print deze op een A4-papier (op A5-formaat kan ook). Hier kun je ook briefkaart nr. 1briefkaart nr. 2 en briefkaart nr. 3 downloaden.
  • Kleur de tekeningetjes op de briefkaart(en) in en stuur deze op naar je: (groot)ouders, ooms, tantes, buren en andere bekenden.
  • Vraag hen om de vragen op het kaartje in te vullen en, of zij het kaartje dan per post of online weer naar jou terugsturen.
  • Zo hebben jullie samen een fijn contactmoment met elkaar. En: hoe waardevol is het om alle kaarten die je ontvangt te bundelen. Maak er bijvoorbeeld een boekje van, als dierbare herinnering.

Lees over onze projecten in binnen- en buitenland.